Bunları biliyor musunuz?
Badem unu, E vitamini açısından zengin olup antioksidan kaynağıdır. Bol miktarda kalsiyum içerir. Antioksidan etkiye sahiptir. Glisemik indeksi düşük, yani kan şekerini yükseltme hızı yavaştır.
Nasıl kullanalım?
• Kahvaltılarda sağlıklı krep ve pankekte,
• Soslarda kıvam artırıcı olarak,
• Sütlü tatlı yapımında(muhallebi, sütlaç, puding.. ),
• Pasta, kek, kurabiye, ekmek yapımı gibi pek çok alanda kullanılabilir.
Tek başına veya daha iyi bir kıvam için başka un çeşitleri ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Ekmek yapımında un karışımlarınıza %20 oranda badem unu ekleyerek besleyiciliğini ve lezzetini artırabilirsiniz.
100 gr Badem unu besin değerleri
Enerji: 570 kcal / 2384 kJ
|
Protein: 23,3 g
|
Yağ: 50 g
|
Doymuş yağ: 3,83 g
|
Karbonhidrat: 16,7 g
|
Şeker: 4,4 g
|
Lif: 10 g
|
Sodyum: 19 mg
|
Alerjen etki: Eser miktar gluten içerebilir.
İçindekiler: %100 Çiğ Badem Unu