Bunları biliyor musunuz?
Besin değeri oldukça zengin olan yulaf, güçlü bir lif kaynağıdır ve bu sayede tokluk sağlar ve kan şekerini dengeler. İçeriğindeki beta-glukan sayesinde bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur. Fosfor,magnezyum, çinko ve demir bakımından zengindir. Bitkisel protein kaynağı olarak günlük beslenme düzenine dahil edilebilir. 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir.
Nasıl kullanalım?
• Kahvaltı ve ara öğünlerinizde hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif olabilir.
• Yulaf ezmenizi sütle pişirebilir veya soğuk süt/yoğurt ile karıştırabilirsiniz. Meyve, kuruyemiş ile lezzetlendirebilirsiniz).
• Yulaf ezmesi ile kurabiye, poğaça ve tartlar hazırlayabilir ve ekmek süslemesinde kullanabilirsiniz.
100 gr Yulaf Ezmesi besin değerleri
Enerji: 389 kcal / 1627 kJ
|
Protein: 16,9 g
|
Yağ: 6,9 g
|
Doymuş yağ: 1,1 g
|
Karbonhidrat: 66,27 g
|
Şeker: 1,4 g
|
Lif: 10,6 g
|
Sodyum: 2 mg
|
Alerjen etki: Gluten içerir.
İçindekiler: %100 Yulaf Ezmesi